kermis

Zwembaden, pretparken, cafés en musea mogen weer open, en eindelijk is er ook licht aan het einde van de tunnel voor de kermis. De Bergse kermisexploitant Frank Vale verwacht dat de eerste Brabantse kermis in Bergen op Zoom wordt gehouden, van 2 tot en met 11 juli.

Dat zegt Vale bij Omroep Brabant. Hij heeft er woensdag een gesprek over gehad met de burgemeester en hoopt op een positief besluit. De aanvraag voor een vergunning is in behandeling genomen. Waarschijnlijk zijn evenementen, waaronder de kermis valt, vanaf 30 juni weer toegestaan. Dit wordt op 22 juni beslist.

Tot 22.00 uur

De kermis staat gepland langs de Boulevard en wordt vooral bemand door Bergse exploitanten. Zoals het er nu voor staat, zullen de attracties tot 22.00 uur ’s avonds open zijn.

Hekken rond kermis

Vale verwacht zo’n 1500 tot 2000 bezoekers tegelijk te kunnen toelaten, meldt hij via Omroep Brabant. Die hoeven niet getest te worden voordat ze het kermisterrein betreden. Wel komen er hekken rond het terrein te staan om het aantal bezoekers te reguleren. Ook moet iedereen zich aan de anderhalve meter-maatregel houden.

Ben jij een vintage-lover? Kijk dan hier welke nieuwe winkel binnenkort in Bergen op Zoom opent.