halloween

De binnenstad van Bergen op Zoom is vrijdag 25 oktober één groot Halloween-spookhuis. Je moet wel héél dapper zijn om hier nog te durven shoppen… maar het is wel de moeite waard, want er is van alles te doen.

Het is bijna Halloween en daarom verandert het centrum in een ghosttown. Met rookmachines, licht, geluid en projecties wordt een spooky sfeer opgeroepen. Dansschool Marqeez is te zien bij Open 32 en de leerlingen van Jac Danst treden in de hele binnenstad op met griezelige performance en leerlingen van de theaterklas van het Rijks zwerven door de straten met het thema ‘Day of the Death’.

Halloween huis

Een lege winkel in de Lombardenstraat wordt omgetoverd tot Halloween Huis en daar kunnen kinderen geschminkt worden. Een professionele fotograaf zet ze vervolgens op de foto. Deze foto’s kunnen de volgende dag gratis opgehaald worden bij de HEMA in de Sint-Josephstraat. De engste foto’s maken bovendien kans op mooie prijzen zoals een snoeppakket, beschikbaar gesteld door Jamin en een speelgoedpakket, beschikbaar gesteld door Intertoys. Foto’s van de winnaars worden op Facebook geplaatst.

Heksen- en drakenbloed

Diverse winkels spelen in op Halloween. Zo kunnen kinderen bij alle zaken waar een Halloween-poster op de deur of etalage hangt een lekkernij halen. Bij Bagels & Beans in de Lombardenstraat kun heksen-en drakenbloed drinken en een verhalenverteller vertelt spookverhalen bij Retro Vinyl en Vintage in de Lombardenstraat, schoenmode DenBoer in de Zuivelstraat en bij schoenmaker Sandler in de Sint-Josephstraat. In de Zuivelstraat lopen zombies en in de Parade is Halloweenmuziek te horen en bij Brownies & Downies hebben ze heuse freaky shakes!

Waar precies? 

Dit zijn de gebieden die meedoen:

Sint Josephstraat
Wouwsestraat
Zuivelstraat
Steenbergsestraat
Beursplein
Bosstraat (Dietvorst Feestartikelen)

Voor echte helden

Dus: ben jij niet zo makkelijk bang te maken? Kom dan op 25 oktober naar de koopavond in de Bergse binnenstad!

Kijk hier voor nog meer Halloween-inspiratie.