beursplein coronabesmettingen

Op grond van de cijfers die vandaag (maandag 17 aug) door de GGD bekend zijn gemaakt, kan worden opgemaakt dat de dalende trend  van coronabesmettingen zich dit weekend heeft voortgezet.

Deze trend is te zien in heel Nederland, en Bergen op Zoom loopt weer netjes in de pas met de rest van ons land. Vrijdag en zaterdag werden vijf nieuwe besmettingen geconstateerd. Burgemeester Petter durft dan ook voorzichtig te concluderen dat de aangescherpte maatregelen positief hebben gewerkt.

Medewerking

Nu de cijfers een verregaande dalende trend vertonen, wil de burgemeester duidelijk laten blijken dat hij blij is met de medewerking die hij heeft gekregen van horeca, supermarkten, winkeliers, inwoners en organisatoren van grote en kleine evenementen. ,,Complimenten voor al die inspanningen. Goed om te zien dat de mensen die oplopende cijfers hebben opgevat als een belangrijk signaal om weer voorzichtiger te worden. We gaan de goede kant op, maar we zijn er natuurlijk nog niet. De slogan dat we alleen samen corona eronder kunnen krijgen, is niet voor niets in het leven geroepen.Als jong en oud zich daaraan houden, dan pas kunnen we op termijn het virus eronder krijgen”, aldus Frank Petter.

Oproep

Jimmy Devilee van KHN geeft aan, dat hij ervaren heeft dat de gasten die de horeca bezoeken, goed meewerken. ,,Horeca en retail nemen alle regels zeer serieus, waardoor iedereen hen op gepaste wijze kan bezoeken. De ondernemers hebben de klandizie immers hard nodig na de klappen in de eerste helft van dit jaar en verwelkomen u dus graag.

Er is meer nieuws over de binnenstad: Lees hier over nieuwe zaken en winkels die sluiten.