vuelta
Foto: La Vuelta Hollanda

De Ronde van Spanje, de Vuelta, komt zondag 21 augustus door West-Brabant. Wil je gaan kijken? Dan geven we je hier alle informatie.

De verwachte doorkomst van de reclamekaravaan is om 14.31 uur. De renners worden rond 15.31 uur verwacht in Bergen op Zoom.

Route Vuelta

De etappe start in Breda en gaat vervolgens door West-Brabant. Halverwege de etappe komt het peloton onze gemeente binnen. Via het Laageinde gaan de renners het viaduct van de Eendrachtweg (Halsteren / Lepelstraat) over en slaan ze linksaf de Steenbergseweg in. Vanaf dat moment gaat het peloton over de Halsterseweg, de Randweg West, Van Gorkumweg en de Van Konijnenburgweg. Daarna gaat de route verder in de Markiezaatsweg en verlaten de renners Bergen op Zoom via de Antwerpsestraatweg. De renners zetten dan koers richting Woensdrecht en uiteindelijk is de finish in Breda. Bekijk de route hier.

Afgesloten

Het gehele parcours in de gemeente Bergen op Zoom is afgesloten van circa 13.30 uur tot 16.00 uur. Het parcours is dus verkeersvrij en vrij toegankelijk voor publiek. Er zijn een aantal doorsteekpunten indien zich een noodgeval voordoet. Deze zijn hier:

  • Rotonde Schoolstraat – Wouwseweg
  • Kruising Van Konijnenburgweg – Havendijk – Wittoucksingel (brandweerkazerne-locatie)
  • De Bergse plaat is bereikbaar via de Olof Palmebrug.

Te doen in Bergen op Zoom

Meefietsen: Studio Vélo, TC de Markies en Gebouw-T hebben een programma opgezet voor wie zelf ook op de fiets wil klimmen. Vanuit zwembad de Schelp op de Boulevard vertrekken de renners om 10 uur om omstreeks 12u aan te komen in Baarle Nassau. Hier wordt wat gegeten, gedronken gewacht op de kanonnen op de fiets. Als deze voorbij zijn rijdt de groep snel terug naar Bergen op Zoom om ze daar wederom te aanschouwen!
Bij terugkomst is er bij Gebouw-T een Spaanse middag gestart waar er op groot scherm de koers is te volgen onder begeleiding van een Spaanse band met tapas en cervezas!
Kijken vanaf het terras: De nieuwe Ram in Halsteren opent al om 11.00 uur haar terras voor de vroeger Vuelta-vogels.

Meer te doen

Heb jij nog leuke activiteiten gespot? Laat het ons dan weten, dan voegen we ze nog toe aan dit artikel.
Lees hier meer over evenementen in Bergen op Zoom.