terrassen
Voetboog

Om horecaondernemers te steunen, staat de gemeente toe dat de terrassen meer ruimte innemen dan anders. En eigenlijk ziet de binnenstad er zo best gezellig uit, toch?

De horeca is maanden dicht geweest tijdens de lock-down. Voor veel ondernemers was dat een heftige tijd. Nu restaurants en cafés eindelijk weer open zijn, wordt er met man en macht geprobeerd om de zomer van 2020 toch nog een beetje winstgevend te maken.

Gezellige terrassen

Daarom zijn de horecaondernemers dan ook blij met de medewerking van de gemeente. Terrassen mogen, indien mogelijk, worden uitgebreid. Dat levert een gezellig beeld op van de Bergse binnenstad. De Grote Markt is één groot terras, op alle pleinen en in heel veel straten, zoals de Zuivelstraat en de Bosstraat, zijn terraszitjes geplaatst.

Blijvend?

Dit is vooralsnog toegestaan tot 1 september. Maar eigenlijk ziet het er best prima uit zo. Wat vind jij: volgend jaar weer op deze manier, is het een idee om het maar gewoon zo te laten?

Wij deden een rondje door de binnenstad en kwamen deze extra terrassen tegen:

Niks te doen in de binnenstad? Gelukkig zijn er al wel weer evenementen waar we naar uit kunnen kijken. Lees er hier meer over.