koopzondag gouvernementsplein bergen op zoom lokaal pinksteren

Online shoppen: je hoeft er niet voor de regen in, het kan lekker vanuit je luie stoel en moe word je er ook al niet van. Lekker makkelijk! En toch zijn er tien hele goede redenen om toch naar de binnenstad te komen en je geld lokaal te besteden:

  • We willen geen van allen een spookstad. We willen een gezellig centrum, waar je heerlijk kunt slenteren en snuffelen, waar je leuke producten vindt en gezellig een terrasje kunt pakken. Maar ja, om een winkel draaiend te houden zijn er natuurlijk wel betalende klanten nodig!
  • We klagen steen en been als er ‘alweer’ een winkel sluit. Maar denk eens even goed na: wanneer kocht jij daar voor het laatst iets? Nou, daarom dus!
  • Het geld dat in je eigen stad uitgeeft, komt meestal ook weer terug in je eigen stad. Ondernemers geven het bijvoorbeeld uit aan de Krabbenfoor, sponsoren de stichting Sint Nicolaas Bergen op Zoom of organiseren leuke activiteiten rond kerst.
  • Je kunt je aankoop voelen, proeven, ruiken en passen. Dan weet je meteen of die jas, die jurk of dat paar schoenen goed past en je mooi staat. Geen gedoe met retourzendingen en wachten of je je geld terug krijgt.
  • Is de kwaliteit onverhoopt toch niet goed of bevalt je aankoop niet, dan kun je gewoon terug naar de winkel, waar de ondernemer er alles aan zal doen om je toch tevreden naar huis te laten gaan.
  • Pakjes kunnen niet kwijtraken bij lokaal shoppen.
  • Twijfel je over een aankoop? De lokale ondernemer kan je een goed advies geven.
  • Op de bank shoppen is makkelijk, maar niet echt gezellig. In de binnenstad kom je nog eens bekenden tegen met wie je even een praatje kunt maken.
  • Heb je snel een cadeautje nodig of een party-outfit? Als je het in de winkel koopt weet je zeker dat je het op tijd hebt. Hoef je niet met angst en beven af te wachten of het wel op tijd bezorgd wordt.
  • Online goedkoper dan lokaal? Het Massachusetts Institute of Technology in Boston voerde een wereldwijd onderzoek uit. Daarin werden de online prijzen van 24.000 producten vergeleken met de prijzen in stenen winkels. De uitkomst? In 72% van de gevallen waren de prijzen gelijk.

Hebben we je overtuigd? Dan tot snel in de Bergse binnenstad!

Ondernemers

Lees hier waarom Bergse ondernemers het zo leuk vinden om in onze stad te ondernemen:

Gewoon bij Sjuul

Bagels & Beans

Bakkerij Stapelkamp

Vinyl en Vintage

Het BouwHuys

Vintage Oester

Downtown 46

Vertel jouw verhaal

Ben jij ondernemer in Bergen op Zoom en wil je ook laten weten wat jij zo mooi vindt aan het ondernemen in onze stad? Neem dan contact op met ons.